BBQ Burgers met gekarameliseerde uienringen en blauwe kaas

Wat is nou lekkerder dan een broodje hamburger op zijn tijd? Met dit recept maak je in een handomdraai de lekkerste broodjes hamburger en laat je iedereen versteld staan.

Benodigdheden voor 4 personen:

 • 800 gram rundergehakt
 • 2 eetlepels Grandiosa barbecuerub rund
 • 1 eetlepel Worchestershire saus
 • 2 eetlepels basterdsuiker
 • 2 tomaten
 • 2 uien
 • 2 eetlepels ketchup
 • 200 gram blauwe kaas (Roquefort)
 • 4 hamburgerbroodjes

Voorbereiden van de barbecue burgers

Mix de Grandiosa BBQ rub voor rundvlees en de Worchestershire saus door elkaar. Meng alles evenredig door het gehakt en verdeel vervolgens het gehakt in vier gelijke stukken. Maak hier mooie ronde schijven van die aan alle zijden een halve centimeter tot een centimeter groter zijn dan het broodje. Het vlees zal namelijk op de barbecue krimpen, waardoor het op deze manier perfect op je broodje past. Eventueel kun je hiervoor een hamburgerpers gebruiken, zodat je mooie egale ronde schijven krijgt. Dek de hamburgers vervolgens af en zet ze terug in de koelkast om op te stijven.

Grandiosa-BBQ-rub-Beef

Bereid ondertussen de barbecue voor om direct te grillen. Op een kolenbarbecue zal de hamburger direct boven de kolen worden gelegd, op een gasbarbecue direct boven de vlammen.

Gekarameliseerde uien

Snijd ondertussen 2 uien in ringen en gooi deze in een wok met olijfolie op hoog vuur. Zodra de uienringen een beetje glazig zijn, voeg je de basterdsuiker toe en een laagje water. Schrik niet als je wat te veel water in de pan hebt gedaan en de uienring zwemmen, uiteindelijk lost dit op. Laat de uienringen pruttelen op laag vuur.

Hamburgers barbecuen

Als de barbecue goed heet is kunnen de hamburgers erop. Grill de hamburgers aan beide kanten en keer regelmatig. Heb je een kerntemperatuurmeter, ga dan uit van een kerntemperatuur van 60 graden Celcius. Als er een beetje vuur onder de burger komt, is dat geen probleem. Ook als de hamburgers nog een beetje rosé zijn aan de binnenkant is dat geen probleem.

Leg ook de broodjes op de barbecue. Een gegrild broodje is lekker, maar hou de broodjes goed in de gaten en zorg dat ze niet zwart worden. Eventueel kun je ze een stukje van de kolen af leggen.

Als je de hamburger voor de laatste keer omgekeerd hebt, leg je er een paar plakjes blauwe kaas op, zodat deze nog een beetje kunnen smelten en leg hier de tomaat bovenop, zodat deze ook een beetje warm wordt.

Haal vervolgens de broodjes van de barbecue en bouw de hamburger op:

 1. Onderkant broodje
 2. Hamburger (incl. blauwe kaas en tomaat)
 3. Inmiddels zullen ook je gekarameliseerde uien klaar zijn. Deze doe je erop.
 4. Doe een beetje ketchup aan de binnenkant van de deksel van het broodje en plaats deze er bovenop.

En smullen maar!

Bij een broodje hamburger is natuurlijk niets zo lekker als heerlijke frietjes. Eventueel kun je er ook nog gegrilde groeten bij doen, zoals courgette, paprika en/of augbergine.